Kozmetika

Egészségtudatos bőrápolás a BELICOVAL

Mit tudnak a Belico kozmetikumok? Miben más, mint a többi? A BELICO nem csak BIO, annál jóval több! Sejtszintű bőrápolás a bőrszerkezet mélyében High tech hatóanyagokkal. Tudomány a szépség mögött! A modern, egészségtudatos nők kozmetikuma! ...ha nem mindegy, mit kensz a bőrödre!

Egészségtudatos bőrápolás! Mit is jelent ez napjainkban? Te odafigyelsz, mit kensz a bőrödre?

A BELICO több, mint bio! De miben más, mint a többi kozmetikum? A BELICO naturkozmetikumok mentesek mindenféle vegyszertől! ...és ez még nem minden! Különleges gyártási technológiával készülnek: liposzómák és nanoszómák, mint szállító rendszerek biztosítják a hatóanyagok bejutását a bőr mélyebb rétegeibe!

belico-termekek

Amit nem tartalmaznak a Belico kozmetikumok:
  • Kőolaj, ásványi olajok és viaszok nélkül
  • Szilikon olaj nélkül
  • Parabének nélkül
    PEG származékok nélkül
  • Mesterséges illatanyagok, parfümök nélkül
  • Állati eredetű anyagok nélkül
  • Mesterséges színezékek nélkül

FIGYELEM! Ezek az anyagok tönkre teszik a bőröd természetes hidrolipid rétegét, irritációt, allergiát, gyulladást keltenek, megszaporodnak a bőrproblémák és felgyorsítják a bőr öregedését! Hogy milyen tüneteket produkálnak ezek a méreganyagok, mi a hatásuk bőrödre, erről ITT olvashatsz bővebben!

Amit tartalmaznak a Belico kozmetikumok:

...viszont biológiailag maximálisan aktív növényi és biotechnológiai hatóanyagokat tartalmaznak, melyek nanoszómák, liposzómák és peptidek segítségével jutnak a bőröd középső rétegébe, az irha rétegbe.

Miért pont ebbe a rétegbe? Azért, mert a kozmetikai jellegű bőrproblémák pont innen erednek - tehát itt is kell kezelni őket! Erre a legmegfelelőbb a természet ereje.

Természetes, növényekből nyert eszenciák, kivonatok és biotechnológiai hatóanyagok a BELICO kozmetikumokban a teljesség igénye nélkül:

A, B, C, E vitaminok, Urea, Jojoba olaj, Szezám olaj, Teafa olaj, Argánolaj, Aloe Vera, Hialuronsav, Panthenol, Varázsdió, Allantoin, Nyírfa kivonat, Gránátalma kivonat, Körömvirág kivonat, Zöldtea, szőlő kivonat, búzaproteinek, Gránátalmamag olaj, Ligetszépe olaj, Avokádó olaj, Carnosine-liposzóma, FEC-liposzóma, többrétegű liposzómák, Ceramid III, nanoszómák, Lamininpeptidek, iringó őssejtek, zöldalma őssejtek, encián kivonat, Seavaj, Argirelin...stb.A, B, C, E vitaminok, Urea, Jojoba olaj, Szezám olaj, Teafa olaj, Argánolaj, Aloe Vera, Hialuronsav, Panthenol, Varázsdió, Allantoin, Nyírfa kivonat, Gránátalma kivonat, Körömvirág kivonat, Zöldtea, szőlő kivonat, búzaproteinek, Gránátalmamag olaj, Ligetszépe olaj, Avokádó olaj, Carnosine-liposzóma, FEC-liposzóma, többrétegű liposzómák, Ceramid III, nanoszómák, Lamininpeptidek, iringó őssejtek, zöldalma őssejtek, encián kivonat, Seavaj, Argirelin...stb.

A BELICO miért több, mint BIO?

...mert olyan biotechnológiai hatóanyag-komplexeket állítanak elő laboratóriumi körülmények között a növényi, gyógynövényi alapanyagokból, melyeket nanoszómákba és több rétegű liposzómákba kapszuláznak és így a bőr mélyébe sokkal célirányosabban tudnak bejutni és koncentráltabban tudnak hatni a bőr középső rétegében, az irharétegben. A legtöbb bőrprobléma ebben a rétegben keletkezik, ezért itt is kell azokat kezelni. A Belico hatóanyag-komplexei a legmodernebb high-tech technológia által készülnek - így képes a sejtszintű bőrápolásra. Ezek hátterét a kozmetikai ipar és orvostudományi kutatások eredményei képezik, folyamatosan felhasználja a Belico a leginnovatívabb fejlesztéseket a szép és egészséges bőr érdekében!

A csak simán bio és natúr krémek és egyéb egyszerűbb szerkezetű, ugyan növényi alapanyagokból készült krémek esetén egyáltalán nem garantált, hogy a hám réteg legfelső szintjénél beljebb tudna jutni a krém hatóanyaga. Így ezektől a krémektől nem is lehet elvárni, hogy a bőrünkön pozitív, látható, érezhető, tényleges változást idézzenek elő...de legalább ezek nem ártanak!

Mérgek: veszélyes, öregítő hatású kozmetikumok

CSAK AZ EGÉSZSÉGES BŐR LEHET SZÉP

Bio vagy méreg?Ha azért használsz mindig alapozót, vagy azért jársz gyakran szoláriumozni, hogy bőrhibáidat elfedd segítségükkel, akkor el kellene gondolkozni azon, hogy egyik sem jó megoldás és létezik ezeknél sokkal jobb, egészségesebb, igazi bőrápolás. Bőrünk állapotára sokféle tényező gyakorol hatást: vannak öröklött tulajdonságok, léteznek környezeti ártalmak és életmód béli hatások, valamint károsító hatású kozmetikumok...és léteznek nagyon jó minőségű, természetes növényi alapanyagokból készült bio kozmetikumok, melyek segítenek, hogy aki használja őket, az saját magához képest a lehető legszebb, legápoltabb legyen! A döntés rajtad áll!


MI ALAPJÁN VÁLASZTOD KI A NEKED MEGFELELŐ KOZMETIKUMOT?

A legtöbb nő használ valamilyen kozmetikumot a bőrére. Vajon mi vezérli a hölgyeket, amikor megvásárolnak egy krémet? A médiából csak úgy zúdulnak ránk a mindent beígérő reklámok…de vajon tényleg azt tudják azok a krémek, amit a reklám sugall?! Vagy ez mind csak reklámpszichológia?! Gyönyörű, fiatal, kisminkelt nőket és csillogó, sokat ígérő csomagolásokat mutogatnak, közben hallunk néhány idegen kifejezést, amiről fogalmunk sincs, mit jelent, de jól hangzik, és kihagyhatatlan ígéretet sugallnak, hogy örökre fiatal és szép leszel…

Lehet, hogy az árak alapján választod ki a „megfelelő” krémet? „Jó lesz ez nekem!”- felkiáltással?

A bolti, vagy gyógyszertári eladó szakmai véleményére hallgatsz, hogy mit vegyél meg a bőrödre? Ő honnan tudja, hogy mi lesz Neked a legmegfelelőbb?

Én ezt ajánlom: fordulj kozmetikushoz, olyanhoz, akinek a szakmai véleményében megbízol! A kozmetikus az a szakember, aki leginkább ért a bőrápoláshoz!


MI VAN A KRÉMEKBEN? MÉREG?! HATÓANYAG?!

vacak-kozmetikumokTudod, mit tartalmaz a krémed? A csomagolás hátulján az apró betűs rész tartalmazza a lényeget, ez az úgynevezett INCI lista, azaz a termék hivatalos összetevői itt vannak felsorolva. A felsorolás elején azok az alkotók vannak feltüntetve, melyekből a legtöbb van benne, a végén, amiből a legkevesebb van a krémben, tehát csökkenő sorrendben. Mivel idegen szavakkal jelölik a krémek összetevőit, ezért a laikus nem tudhatja mit is tartalmaz az általa megvásárolt krém. Ebben igyekszem itt alább segíteni!


EZEKRE A KÁROSÍTÓ HATÁSÚ ANYAGOKRA FIGYELJ:

KŐOLAJSZÁRMAZÉKOK – EGYRE ROSSZABB LESZ TŐLE A BŐRKÉP!

A kőolajipar óriási ’biznisz’ a világunkban, rengeteg mindent gyártanak belőle. Nem csak üzemanyagot, műanyag kütyüket és szatyrokat készítenek belőle, hanem sajnos a kozmetikumok nagytöbbségébe is bele teszik, mert olcsó töltelékanyag…a haszon pedig jó nagy marad így!!! Miután mindenfélét gyártottak a kőolajból, visszamarad egy végtermék, a pakura. Ez egy undorító, ragacsos anyag, – ezt kémiai úton fehérítik, szagtalanítják, mesterséges illatanyagokkal illatosítják, mesterséges színezékkel látják el, (mert a rózsaszín krémtől szebbek leszünk) majd durva, olcsó kemikáliákkal tartósítják és beleteszik a szép kozmetikai tégelybe… a jóhiszemű, szépülni vágyó pedig olcsón, vagy drága áron megveszi! Ezek a krémek, még ha olcsók, akkor is drágák!

Hatása a bőrre: szinte megfullad tőle a bőr, az élettani folyamatokat gátolja, irritációt, allergiás tüneteket vált ki, öregíti és fakóvá teszi a bőrt, tönkre teszi a bőr védekező képességét, mert felborítja a hidrolipid réteg egyensúlyát, zsírosabbá és tisztátalanná válik, egyre több mitesszer /komedó/, pattanás jelentkezik miatta. Olyan, mintha egy neylon szatyrot húznál a fejedre! Ráadásul függővé válik a bőr, mert krém nélkül feszül, húzódik, az így szerzett vízhiány miatt, melyet a kőolaj okozott. A legtöbb ajakápoló is kőolajból készül! – ezért nem bírsz meglenni nélküle, mert függővé tett a kőolaj, állandóan kenegeted vele a szádat, hogy ne érezd, ki van száradva. Van segítség, néhány hét alatt át lehet szoktatni bőrünket az értékes növényi olajokat, hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumokra!

A csomagolás hátoldalán ilyen neveken szerepel a kőolaj: Petrolatum (Vaseline) Paraffinum-Liquidum, Cera Microcristallina, Ozokerit (Petrol Wax), Ceresin (Petrol Wax)

A kőolajszármazékok mellett még a Cetearyl Alcohol, Eucerin, Isopropyl Myristate, Isopropyl Palmitate, Isopropyl Stearate, Lanolin okoz zsíros, mitesszeres, pattanásos, tisztátalan bőrképet.


SZILIKON OLAJOK – ILLÚZIÓ A BÁRSONYOS BŐR!

Impregnálásra használják, bevonja, hermetikusan lezárja a bőrt, bársonyos tapintást kölcsönöz. Ezért az illúzió miatt teszik bele a krémekbe! A kezeddel úgy érzed bársonyos a bőröd, de ez sajnos így nem igaz, mert az a szilikon bevonat a bársonyos tapintású, amit rákentél a bőrödre! Miatta nem tud lélegezni a bőr, leállnak benne az élettani folyamatok és tönkre teszi a bőr természetesen képződő védelmi vonalát, a hidrolipid réteget. A hajápoló készítmények is gyakran tartalmaznak szilikon olajt, hogy könnyebben fésülhető, selymes legyen – azonban ugyanúgy a hajra és a fejbőrre is kártékonyan hat ez az anyag!

A csomagoláson feltüntetett INCI nevei: Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, illetve összetevők, amikben a …siloxane… vagy a …methicone… szavak megtalálhatóak.


KÉMIAI TARTÓSÍTÓSZEREK – KÁROSAK, ÖREGÍTŐ HATÁSÚAK!

Természetesen szükséges a kozmetikumokat tartósítani, mert különben megavasodnának, vagy megrothadnának. Azonban nem mindegy, hogy milyen anyaggal teszik ezt a gyártók! Léteznek természetes antioxidánsok és jó minőségű, bőrbarát tartósítószerek, és sajnos léteznek olyan tartósítószerek is, amelyek mérgek a bőrünk számára! A legelterjedtebbek a károsak közül a parabének, melyeknek főként napsugárzással együttesen öregítő hatásuk van, ugyanis a háromszorosára gyorsítják a bőrsejtek öregedését!

Kerülendő tartósítószerek: minden –paraben-re végződő nevű, Triclosan, Imidazodilinyl Urea, Phenoxyethanol, Disodium EDTA


KÁROS KÉMIAI FÉNYVÉDŐK – RÁKKELTŐ HATÁSÚAK!

Allergizálnak, a májat is károsíthatják, sőt állatkísérleteknél hormonszerű mellékhatást is megfigyeltek. Egyik leggyakoribb fajtáját (OMC) a mellrákos sejtekben is kimutatták, ugyanabban a formában, mint ahogy gyakori napozószerekben előfordul: Octyl Methoxycinnamate (OMC), Ethylhexyl Methoxycinnamate, Benzophenone, Oxybenzone.


MESTERSÉGES ILLATANYAGOK ÉS SZÍNEZÉKEK – ALLERGIÁT, IRRITÁCIÓT VÁLTANAK KI!

A leggyakoribb allergén anyagok! A kiskereskedelmi forgalomban szinte kivétel nélkül, minden fajta kozmetikumban fellelhetőek, legyen az arc-, test-, kéz-, vagy hajápolás. Valljuk be, szeretjük a kellemes illatokat – ezt használják ki a gyártók! …hogy nem tudunk ellenállni és megvásároljuk, csak a finom illat miatt. Pláne, ha még valamilyen kellemes színe is van a krémnek … még szívesebben vásárolja meg a szépülni vágyó! Azonban a mesterséges illatanyagok allergizálnak, irritálják a bőrt, UV sugárzással együttesen pedig pigmentfoltok kialakulásához vezet. Mostanában igen gyakori bőrprobléma! A kőolajszármazékoknak és a tartósítószereknek kellemetlen szaga van – ezt kell elnyomni erőteljes mesterséges illattal, hogy a vásárló csak arra figyeljen.

A jó minőségű kozmetikumok, melyek növényi alapanyagokból készülnek, rendelkeznek nagyon kellemes, de enyhe, érezhetően természetes, lágy illattal, a gyógynövényt tartalmazóak kissé erőteljesebb illatúak.

Csomagoláson az INCI listában így szerepelnek az összetevők között: Parfume vagy Fragrance néven az illatanyagok, a színezékeket pedig a szín nevével + számkóddal jelölik pl. Rose 05


TOVÁBBI KÁROS ÖSSZETEVŐK A KOZMETIKUMOKBAN MELYEK "KIMOSSÁK" A BŐRÖD TERMÉSZETES ZSÍRJAIT!

PEG- és PPG-származékok: oldószerként, emulgeálószerként és tensidként szolgálnak. Megzavarják a bőr barrier rétegét, irritáló hatásúak. UV-sugárzás hatására káros peroxidokat képeznek, melyek az arra érzékenyeknél például a napallergiát (Mallorca-akné) okozzák.

INCI megnevezésük: összetevők, amik a következő szavakat tartalmazzák: Ceteareth, Ceteth, Ceteoleth, Laureth, Oleth, PPG, PEG, Polysorbate, Pareth, Steareth.